• FOTO
 • DESPRE
 • SCRIE-MI
VIDEO// Cea mai bună dovadă că politicienii noştri mint la greu

De cîţiva ani urmăresc activ viaţa politică din ţara noastră. Cu atît mai mult că activez în mass-media şi zi de zi am treabă cu aceşti indivizi, direct sau indirect.

Ei sînt cei care fac foarte multe declaraţii, promisiuni electorale. Iar peste un timp sau uită, sau nu ştiu din ce motiv, schimbă macazul.

Cazuri din astea sînt multe. Iată că am decis să nu vorbesc mult, dar să vă prezint o dovadă că politicienii noştri multe vorbesc, puţine fac şi ne au de proşti. 

Ei bine, nu toţi sînt aşa cum ne cred ei. Ştiu că nu le place, dar asta e situaţia. Admiraţi, va fi vesel. 

PS: Admit faptul că sînt şi alţi actori politici, care nu se regăsesc în acest clip. În acest context, aveţi la dispoziţie secţiunea comentarii unde puteţi adăuga ceea ce mi-a scăpat mie.

 • 20 octombrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • FOTO// Jurnal de călătorie. Magia Bucureştiului

  Weekend-ul trecut am vizitat pentru prima dată capitala României, Bucureşti. Am rămas impresionat de la bun început, de îndată ce am intrat în acest oraş.

  Poate nu este nici acolo totul perfect, însă foarte multe chestii mi-au plăcut şi de ce nu, aş vrea să văd şi la Chişinău ceva asemănător. Cine ştie, poate se va întîmpla vreodată.

  În primul rînd am rămas impresionat de curăţenia de pe străzile Bucureştiului, cît nu am cătutat eu praf la ei, aşa şi nu l-am găsit. În schimb, am surprins în acţiune vehiculul specializat care spăla străzile. O altă chestie interesantă ţine de parcarea maşinilor. Chiar dacă o mai fac şi ei pe unde cade, cel puţin o fac frumos fără a crea incomodităţi celorlalţi şoferi.

  De asemenea, în această capitală care este cît de cît europeană, am văzut adevărate piste pentru biciclişti, asemenătoare cu cele văzute de mine în Belgia, şi nu o linie galbenă ca la noi. Au tocmai două benzi şi o bordură care separă aceste segment de traseul pe unde merg maşinile. Tot în Bucureşti, am dus dorul claxoanelor. Se vede că acolo majoritatea cunosc regulamentul circulaţiei rutiere, chiar şi cel de pe Ferrari.

  La capitolul arhitectură în general ma rămas frapat. Ţi-ar părea că treci Prutul şi nimereşti pe altă lume. În puţinul timp pe care l-am avut la dispoziţie am mai reuşit să vizitez Muzeul Naţional de Istorie unde am văzut tezaurul neamului dar şi faimoasă columnă a lui Traian, mai bine-zis copia celei din Roma. Un monument impresionant de circa 40 de metri înălţime.

  Iar la final, am dat o tură şi prin Centrul Vechi, unde pietonalele sunt pur şi simplu superbe. Ar face bine şi ai noştri să vadă cum trebuie realizate anumite proiecte similare. Ceea ce nu am reuşit să redau prin text, vedeţi în restul fotografiilor. Album integral îl voi publica zilele viitoare pe pagina blogului de pe Facebook.

  PS: Aduc mulţumiri Mişcării Civice „Tinerii Moldovei” pentru organizarea acestei deplasări la Bucureşti.

 • 16 octombrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Şi cînd putem ceva face, tot plîngem

  Chiar dacă trăim în ţara unde multe nu depind de noi şi nici nu putem cumva influenţa mersul lucrurilor, există şi unele excepţii. Dar paradox, noi şi atunci tot alegem să plîngem. Aşa sîntem noi, cam lenoşi, dar mereu lesne găsim vinovatul în altă parte şi uităm să ne mai privim în oglindă.

  Chiar sînt destule cazurile cînd poţi şi tu ceva să faci ca să-ţi fie bine. Dar uitîndu-mă la inacţiunea multora, mi se creează impresia că sînt masohişti şi le place să sufere mereu, cu motiv şi fără. 

  Nimeni nu te ajuta dacă nu o vei face singur şi e timpul să înţelegeţi asta. Voi sînteţi stăpînii destinelor voastre, oriunde nu v-aţi afla.

  Scurt, clar şi cuprinzător: Şterge lacrima şi dă din coate!

   
 • 07 octombrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Se pricep doar la vorbe goale, iar apoi se ascund

  Astăzi m-am convins încă o dată că ţara asta nu ne aparţine. Aici fiecare face legea sa, iar cei care ar trebuie să ne apere nici că le pasă de asta.

  Bunăoară astăzi a apărut în presa noastră un filmuleţ destul de interesant. Cică Şevciuk şi madam Ştanski au venit cu KGB-ul de la Tiraspol şi au făcut ordine la Aeroportul din Chişinău. Ei cică au ţară aparte, dar părăsesc ţara tot tranzitînd capitala noastră.

  Păi iată că paza de corp a separatiştilor şi-a permis să agreseze jurnaliştii prezenţi acolo. Iar organele noastre care asigură ordinea ia-le de unde nu-s. Ce fel de autorităţi avem noi? Ei ne asigură securitatea? Azi unde erau? Ce face MAI, SIS? Prind muşte, presupun eu. Fac gălăgie din nişte fîsuri, iar aici nişte intruşi încalcă grosolan legea şi totul e bine. La declaraţii toţi sînt buni, iar imediat după asta se ascund.

  Oare la Tiraspol se întîmpla una ca asta? Clar că nu. La ei se începe presiunea încă de la aşa-numita frontieră. Unii chiar se trezesc şi după gratii, chiar în pofida faptului că nu sînt vinovaţi.

  Pot face aici o comparaţie. La noi se mimează activitatea organelor de drept. Ca şi în cazurile de corupţie. Îl bagă la dubă pe unul prins cu 200 de dolari, iar cei ce învîrt milioane de euro se plimbă nestingherit pe unde le pofteşte rînza. Iată aşa. Noapte bună, Moldova!

 • 30 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Aceştia trebuie daţi cu capul de asfalt

  Atîta murdărie în ţara asta, şi la propriu şi la figurat. Şi de vină peste tot e politizarea excesivă a tot ceea ce se întîmplă. Se vînd, îi cumpără. Vorbesc, scriu, lucrează la comandă.

  În acest articol este vorba de jurnalişti. Activez şi eu în acest domeniu şi respect acele reguli deontologice şi de etică jurnalistică. Dar acest lucru nu e valabil pentru toţi. Bunăoară, unii s-au vîndut unui sau altui actor politic şi transformă un portal de ştiri în site de partid, sau chiar în blogul personal al unui membru al acestui partid.

  Şi cum acolo cu echidistanţa, imparţialitatea şi fără băgarea opiniei personale a autorului?Ce fel de jurnalism e acesta? Mai mult, se vine cu atac la persoană de multe ori, şi ATENŢIE, FĂRĂ PROBE. De prezumţia nevinovăţiei prevăzută în Constituţia Republicii Moldova aţi auzit? Condiţia minimă pentru un proces de judecată deja este. Felicitări!

  Nu voi da nume, dar în cazul dat m-am referit la o singură persoană. Ei hai, puterea e în "adevăr"! La aşa fel de jurnalism trebuie un restart, sau cu capul de asfalt pe cel care scrie poveşti, pe aşa-numite site-uri de ştiri care tot apar şi apar la comanda cuiva.

  Da, avem toţi dreptul la opinie. Deci, omule, fă-ţi blog şi bagăţi părerea acolo. Dar nu numi asta jurnalism. Ai puţin respect pentru cei care îşi fac meseria cinstit şi curat.

 • 29 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • · FOTO// Jurnal de călătorie. ...
  · VIDEO// Cea mai bună dovadă ...
  · Aceştia trebuie daţi cu capu...
  · Şi cînd putem ceva face, tot...
  · Se pricep doar la vorbe goale,...

  · Love is in the air
  · Clipe, emoţii, oameni şi loc...
  · Ceea ce ne caracterizează şi...
  · Veveriţa model
  · La mulţi ani, Chişinău!