• DESPRE
 • FOTO
 • SCRIE-MI
Ei vor cîştiga viitoarele alegeri

Uniunea Europeană astăzi a decis rezultatul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova, care ar urma să aibă loc la sfîrşitul acestui an.

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie potrivit căreia Republica Moldova a primit dreptul de a solicita aderarea la UE. Asta au promis comuniştii cîndva, pe asta mai tare au insistat cei din noua putere. Chiar dacă nu au făcut mari reforme, UE a decis să îi menţie la putere. Au şi ei planurile lor că doar e politică pînă la urmă şi acolo.

Acum este clar că chiar dacă mulţi sînt dezamăgiţi de rezultatele reale obţinute de guvernanţi, o mare parte vor vota pentru Uniunea Europeană, deci pentru actuala putere.

Iar comuniştii prin schimbarea bruscă a vectorului politicii externe a ţării nu au decît de pierdut. Cu fundul în două luntri nu poţi fi, iată aici strategia a fost gîndită greşit, mai bine zis negîndită. 

Nu fac reclamă electorală nimănui. Doar constat anumite lucruri care sînt clare ca buna ziua. Eu personal NU voi merge la alegeri. Nu vreau să mă vînd nimănui. Mă simt mai bine în libertate.

 • 17 aprilie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Îşi doresc asta, iar mai apoi se supără

  Toţi vor să fie în centrul atenţiei, lăudaţi şi să aibă mereu o imagine pozitivă. Este vorba despre cei de la conducere, vedeţe şi alte persoane publice. Însă, uneori reacţiile pot fi complet neaşteptate.

  Şi cum viaţa noastră şi tot se petrece în ea este relativ, aşa şi aceste personaje nu pot fi mereu pozitive. Însă aceasta nu înseamnă că cei din jurul trebuie să ia apă în gură şi să aştepte pînă la noi fapte bune din partea lor, că nu cumva să le pătăm imaginea. Eu cred că odată ce ai devenit persoană publică trebuie să fii mult mai responsabil la capitolul imagine, iar pentru asta este nevoie de multă muncă, nu doar de PR.

  De foarte multe ori aceste personaje apar în ştiri destul de pozitive, unde li se promovează toate nebuniile. Iar, într-o bună zi fac o năzbîtie sau calcă strîmb, şi e normal că acest lucru nu va fi trecut cu vederea. Iată aici apare partea proastă a lucrurilor, cînd apar supărări. "De ce asa, pentru ce? Vă dau în judecată!". 

  Dragilor, prin aşa acţiuni atentaţi la libertatea presei şi încercaţi să-i închideţi gura forţat. Calmaţi-vă şi corectaţivă. Este aşa o vorbă în popor: Cum îţi aşterni aşa şi vei dormi. 

  PS: M-aş bucura dacă multe din persoanele importante în stat ar uita de replicile următoare: "Dar a cui sînteţi? De ce mă întrebaţi asta? Nu vreau să comentez!". Fiţi mai deschişi cu presa pentru a nu lăsa loc pentru interpretări. Şi cel mai important, fiţi mai reponsabili de propriile acţiuni!

 • 17 aprilie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Despre excursia la SA „Franzeluţa”. Impresii gustoase + FOTO

  Ieri, împreună cu mai mulţi bloggeri şi jurnalişti, am participat la ceremonia de binecuvîntare de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a produselor pascale „Franzeluţa”. La eveniment de asemenea a fost prezent şi ministrul Agriculturii Vasile Bumacov.

  Atît ministrul, cît şi directorul SA „Franzeluţa”, Victor Cojocaru, pe care am avut ocazia să-i întîlnesc pentru prima dată, mi-au creat impresia unor persoane foarte plăcute şi deschise. Dar să revin la subiect.

  Ceremonia religioasă s-a petrecut chiar în hala unde se produc produsele respective. Rugăciunile erau însoţite de un miros îmbătător de cozonac. Pe lîngă asta, am fost sfinţiţi şi noi.

  Ulterior, a urmat o mini degustaţie. Voi descrie scurt: foarte gustos. Începînd cu ziua de azi aceste produse vor putea fi cumpărate de toţi doritorii. Studiind oferta de preţuri am rămas plăcut surprins – pînă la 50 de lei.

  Alte lucruri interesante pe scurt:

  * produsele pascale sfinţite vor ajunge şi peste hotare, chiar peste ocean;

  * volumul de producţie din acest an va fi mărit cu pînă la 10 tone;

  * în 2014 a fost lansat un produs nou – Panettone Clasic, care este fabricat conform tehnologiei italiene şi are aromă de unt şi citrice;

  * celor nevoiaşi aceste produse vor fi oferite gratis;

  * produsele Franzeluţa pot fi procurate deja şi online.

 • 15 aprilie 2014
 • Scrie un comentariu
 • De cînd nostalgia a devenit act de identitate?

  M-am convins definitiv că legile în Republica Moldova nu sunt obligatorii pentru toţi. În aceste momente, Parlamentul dezbate un proiect de lege potrivit căruia paşapoartele de tip sovietic nu vor mai fi valabile după 1 septembrie. Comuniştii ca de obicei fac circ din asta.

  Atîta critică în adresa acestui proiect de lege, dar argumentele lor pot fi numite mai degrabă aberaţii. Cum dracu să deţii paşaport a unei ţări care nu mai există de mai bine de 20 de ani? Cetăţeni a cui stat sînt acele persoane? Sau poate nostalgia e act de identitate?! Legea este valabilă pentru toţi şi trebuie respectată de fiecare.

  Mai mult decît atît, nu înţeleg de ce se face atîta gălăgie, întrucît perfectarea actelor se face gratuit. 

  Moldova este o ţară unde fiecare trăieşte după propriile legi. De unde atunci respect şi dreptate? De la mic la mare calcă legea în picioare, şi acest lucru li se pare corect. Sau conducerea, sau cetăţenii de rînd, nu este mare diferenţă între ei. Toţi fac ce vor!

 • 10 aprilie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Minciuna despre 7 aprilie 2009

  Astăzi se împlinesc deja 5 ani de la evenimentele violente din 7 aprilie 2009. Este al cincilea an cînd sîntem minţiţi, iar adevărul despre făptaşi nu cred că va ieşi vreodată la iveală, poate peste vreun secol cînd nu va mai fi viu nici unul din ei.

  Actuala guvernare încă din 2009 îi face vinovaţi de cele întîmplate pe comunişti. Ei bine, să admitem. Odată venite la putere, partidele de dreapta au promis că îi vor pedepsi pe vinovaţi şi vor demonstra că aceştia nu sînt altcineva decît comuniştii. Au trecut 5 ani de cînd conduc ţara şi adevărul tot la fundul mării a rămas. Acum apare întrebarea, oare de ce? Nu cumva şi cei de la guvernare se simt cu pufuşor pe botişor?

  Acum să revenim la acel an 2009. De acord, comuniştii nu sînt nici pe departe sfinţi. Dar cine a scos tinerii în stradă, cine a achitat sume de bani în acest sens. E ştiut lucru că în zilele noastre lumea pur şi simplu nu se mobilizează, mai ales la astfel de evenimente. Excepţiile pot fi numărate pe degete. Deci, pînă la urmă cineva a finanţat toată treaba asta şi a avut un interes sporit să dea jos comuniştii de la putere. Au reuşit, însă nu fără victime.

  De cinci ani cei care i-au înlăturat pe comunişti de la putere ne promit adevărul, dar în realitate ne mint în cel mai cinic mod. De aici reiese o singură concluzie: cei de pe dreapta politică se simt cu musca pe căciulă, chiar probabil vina cea mare să le aparţină anume lor. Puteţi să spuneţi că sînt comunist, ştiu că mulţi anume aşa vor considera. Dar eu vin cu o întrebare: de ce timp de 5 ani nimeni nu fost închis în acest dosar, mă refer în special la persoanele de top. Ţapii ispăşitori au fost cei mai simpli oameni implicaţi în acea revoltă, sau care au refuzat să se culce sub noua putere. În rest, toţi liberi şi cu funcţii mari. 

  Iar cît despre proiectul de lege privind excluderea termenului de prescripţie în dosarul 7 aprilie 2009 este doar un teatru, să nu zică cineva că uite se ascund şi profită de termenul de prescripţie. Să ţineţi minte, cum în 5 ani nu s-a făcut mai nimic, aşa va fi şi în următorii 10. Justiţia e moartă în această ţară. Unul fură milioane şi se bucură de viaţă, pe altul îl prinde cu 200 de lei şi îl pune la puşcărie. 

  O seară frumoasă să aveţi şi nu vă lăsaţi manipulaţi de cei care ne promit multe.

 • 07 aprilie 2014
 • Scrie un comentariu

 • · Minciuna despre 7 aprilie 2009
  · Mai ieri spunea că n-are bani...
  · Caz real! Cum ne afectează li...
  · Cum unii jurnalişti devin com...
  · Despre excursia la SA „Franz...
  · Cum se va schimba viaţa moldo...
  · De cînd nostalgia a devenit a...

  · Marina - absolventa anului
  · Cristina - prietena soarelui
  · Ziua Vinului 2013
  · Elena
  · Experimente
  · Olga - Dendrariu
  · Ana, în lumina felinarelor