• FOTO
 • DESPRE
 • SCRIE-MI
Se pricep doar la vorbe goale, iar apoi se ascund

Astăzi m-am convins încă o dată că ţara asta nu ne aparţine. Aici fiecare face legea sa, iar cei care ar trebuie să ne apere nici că le pasă de asta.

Bunăoară astăzi a apărut în presa noastră un filmuleţ destul de interesant. Cică Şevciuk şi madam Ştanski au venit cu KGB-ul de la Tiraspol şi au făcut ordine la Aeroportul din Chişinău. Ei cică au ţară aparte, dar părăsesc ţara tot tranzitînd capitala noastră.

Păi iată că paza de corp a separatiştilor şi-a permis să agreseze jurnaliştii prezenţi acolo. Iar organele noastre care asigură ordinea ia-le de unde nu-s. Ce fel de autorităţi avem noi? Ei ne asigură securitatea? Azi unde erau? Ce face MAI, SIS? Prind muşte, presupun eu. Fac gălăgie din nişte fîsuri, iar aici nişte intruşi încalcă grosolan legea şi totul e bine. La declaraţii toţi sînt buni, iar imediat după asta se ascund.

Oare la Tiraspol se întîmpla una ca asta? Clar că nu. La ei se începe presiunea încă de la aşa-numita frontieră. Unii chiar se trezesc şi după gratii, chiar în pofida faptului că nu sînt vinovaţi.

Pot face aici o comparaţie. La noi se mimează activitatea organelor de drept. Ca şi în cazurile de corupţie. Îl bagă la dubă pe unul prins cu 200 de dolari, iar cei ce învîrt milioane de euro se plimbă nestingherit pe unde le pofteşte rînza. Iată aşa. Noapte bună, Moldova!

 • 30 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Aceştia trebuie daţi cu capul de asfalt

  Atîta murdărie în ţara asta, şi la propriu şi la figurat. Şi de vină peste tot e politizarea excesivă a tot ceea ce se întîmplă. Se vînd, îi cumpără. Vorbesc, scriu, lucrează la comandă.

  În acest articol este vorba de jurnalişti. Activez şi eu în acest domeniu şi respect acele reguli deontologice şi de etică jurnalistică. Dar acest lucru nu e valabil pentru toţi. Bunăoară, unii s-au vîndut unui sau altui actor politic şi transformă un portal de ştiri în site de partid, sau chiar în blogul personal al unui membru al acestui partid.

  Şi cum acolo cu echidistanţa, imparţialitatea şi fără băgarea opiniei personale a autorului?Ce fel de jurnalism e acesta? Mai mult, se vine cu atac la persoană de multe ori, şi ATENŢIE, FĂRĂ PROBE. De prezumţia nevinovăţiei prevăzută în Constituţia Republicii Moldova aţi auzit? Condiţia minimă pentru un proces de judecată deja este. Felicitări!

  Nu voi da nume, dar în cazul dat m-am referit la o singură persoană. Ei hai, puterea e în "adevăr"! La aşa fel de jurnalism trebuie un restart, sau cu capul de asfalt pe cel care scrie poveşti, pe aşa-numite site-uri de ştiri care tot apar şi apar la comanda cuiva.

  Da, avem toţi dreptul la opinie. Deci, omule, fă-ţi blog şi bagăţi părerea acolo. Dar nu numi asta jurnalism. Ai puţin respect pentru cei care îşi fac meseria cinstit şi curat.

 • 29 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Scenariul din fabula lui Donici se repetă în interiorul unui partid

  Iată că sîntem în pragul campaniei electorale, iar spiritele de obicei se agită în această perioadă. Iar migraţiile politice sînt actuale mai mult ca niciodată.

  Pînă în acest moment, doar un singur partid dă semne că unii membri ar putea să zică adio echipei. Cel puţin asta reiese din unele declaraţii ale lor, şi chiar unele acţiuni concrete. Liberal-democraţii - ei sînt cei vizaţi în acest articol.

  În ultimul timp, urmăresc că se încing spiritele pe interior. Care e cauza, eu nu cunosc. Trei actori importanţi din PLDM au făcut declaraţii referitor la o posibilă coaliţie după alegerile din 30 noiembrie. Primul a fost Valeriu Streleţ care a admis o coaliţie, inclusiv cu cei PCRM. Ulterior, Iurie Leancă a declarat că optează pentru un bloc electoral. Ultimul a fost şeful lor, Vlad Filat, care a negat orice posibilitate de coalizare cu cei din PCRM, dar şi despre blocul electoral nu a dat mari speranţe. 

  Ultimul caz e încă şi mai interesant. Dacă Filat merge des la Băsescu, păi ieri Leancă a mers la lansarea în campania electorală a lui Ponta (socialist), care este rivalul de moarte al lui Băsescu.

  Iată aici apare şi o întrebare logică. E unitate în interiorul partidului, sau nu? Toată această situaţie seamănă cu scenariul din fabula lui Alexandru Donici "Racul, Broasca şi Ştiuca". 

  PS: Pînă la 30 noiembrie am putea avea parte de multe surprize, inclusiv şi de la celelalte partide. Veselia abia începe.

 • 22 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Evenimentul care merită toate laudele

  Ieri, am fost prezent la un eveniment de excepţie pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Show-ul aviatic a fost organizat cu prilejul celei de-a 70-a aniversări de la crearea Aviației Civile din Republica Moldova.

  Deşi e la a patra ediţie, eu pentru prima dată am participat. Primele impresii sînt dintre cele mai pozitive. Pentru prima dată am pătruns pe teritoriul aeroportului nostru unde am văzut mai multe nave, inclusiv şi pe cele care decolau şi aterizau. Ştiţi că fotografia e un hobby de-al meu. Păi, uite că aici a fost locul perfect pentru a realiza nişte poze mult dorite. Chiar ceva mai mult de 600 :)

  Acum, pe puncte voi spune de ce mi-a plăcut întratît de mult acolo.

  1. A fost gratuit. De la mic la mare au avut acces. Chiar au fost foarte mulţi. Toţi fericiţi şi impresionaţi.

  2. La intrare mai multe domniţe îmbrăcate în straie naţionale ofereau mere autohtone tuturor vizitatorilor. Foarte gustoase apropo.

  3. Show-ul se desfăşura fără a perturba activitatea Aeroportului. Avioanele decolau, aterizau, iar totul era pus la punct pînă în cele mai mici detalii. Trebuie multă măiestrie pentru a face faţă cînd numărul de piste este extrem de mic.

  4. La capitolul curăţenie de data asta am rămas uimit. Deşi era foarte multă populaţie pe teritoriul Aeroportului, totul era curat, fără deşeuri de orice natură pe jos. Posibil ne civilizăm şi noi.

  Mai multe poze de la eveniment vedeţi AICI.

 • 21 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Cîinele care nu latră, muşcă mai dureros

  Şi nu întîmplător am denumit cu acest proverb articolul respectiv. În rîndurile ce urmează vă veţi convinge că proverbul e caracteristic nu doar pentru cîini, dar şi pentru oameni, inclusiv politicieni. 

  Mă voi referi la doi politicieni, ambii au prenumele Vlad - ştiţi voi care. Anterior au deţinut funcţii importante în stat, ulterior ambii au fost demişi. Au rămas doar cu funcţiile pe care le deţin în partid. Dar asta nu presupune mare interes pentru presă.

  Respectiv, pentru a nu fi daţi uitării ei au trebuit să inventeze ceva pentru a rămînea în continuare în centrul evenimentelor. Uite că aici drumurile lor s-au despărţit. Unul a plecat în umbră, în linişte. Altul din contra se bagă ca musca în... Europa. Primul iese o dată şi bine, al doilea iese des şi îşi adună mai mulţi duşmani.

  Totul se rezumă la o strategie bine aleasă. "Trandafirul" nu este curmat de invidie şi îşi caută relaxat de afacerile sale. "Stejărelul" este nostalgic faţă de un fotoliu şi face multe mişcări nesăbuite. Ba mai mult, în ograda partidului s-au aprins prea multe spirite. Unul zice da, altul ba. Totuşi a început campania electorală, iar aceste chestii nu aduc nimic bun.

  Deci, cînd ceva e în exces - oboseşte. E caracteristic pentru orice situaţie din viaţă.

  Notă: Acest articol nu face publicitate nimănui, e doar o opinie a unui cetăţean care nu va participa la alegeri.

 • 18 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • · Raiul pe pămînt. Offline în...
  · Scenariul din fabula lui Donic...
  · VIDEO// Bunica bate toba, buni...
  · FOTO// În Chişinău a mai ap...
  · Cîinele care nu latră, muşc...
  · Istoria se repetă. Cine e vin...
  · Evenimentul care merită toate...
  · Se pricep doar la vorbe goale,...
  · Aceştia trebuie daţi cu capu...

  · Offline Poliţia de Frontieră
  · Off... la mare în 12 poze
  · Love is in the air
  · Clipe, emoţii, oameni şi loc...
  · Veveriţa model