• GALERIE FOTO
 • DESPRE
 • SCRIE-MI
Dracu e ascuns în detalii. Despre proteste...

Moldova o duce din ce în ce mai rău, iar asta nu mai e un secret pentru nimeni. Cum poate fi depăşită această situaţie? Să nu vă uimească răspunsul - NICICUM.

S-a făcut atîta panică cu protestele recent organizate contra guvernării. Au participat mulţi oameni. Alţii însă au ales să nu se implice, aşa cum am făcut şi eu. Aveţi vreo problemă cu asta? Vreţi să spuneţi că nu îmi pasă de ţară? Ei bine, fix retorica asta aţi folosit-o şi în ajunul alegerilor din 30 noiembrie, la care am participat mai mult forţat. Şi care e rezultatul? Deja vreţi să-i daţi jos pe cei cărora le-aţi încredinţat votul. Unde e logica? Şi nu aţi votat pentru ei prima oară. Vă place să calcaţi pe greble.

Cît despre protestele de ieri, dar şi cel de luna trecută, organizatori fiind unul şi acelaşi o oarecare platformă civică pentru demnitate şi adevăr, sau ceva de genul. Am urmărit mai multe reacţii după mitingul de ieri, şi în mare parte am văzut o idee pe care au apăsat mai mulţi, pe care de fapt o împărtăşesc şi eu: "care e rostul acestor proteste, să demită oligarhii actuali şi să înscăuneze pe alţii".

De ce spun aşa? Spre exemplu nu poate să nu fie observat interesul exagerat al trustului media Jurnal, care duce o luptă înverşunată cu Vlad Plahotniuc, şi care este finanţat de doi oameni condamnaţi la închisoare, însă care sînt fugari. Ba mai mult, cei trei au fost cîndva parteneri, iar la un moment dat rînza a preluat conducerea în aceste relaţii şi s-a început "veselia". Ştiind că Jurnal este foarte selectiv în ceea ce mediatizează, reiese că este un careva interes în toată treaba asta, din care motiv atît de mult PR s-a făcut acestui eveniment.

Să spunem aşa, liderii nu sînt cei care ar trebui să fie. Nu sînt nici ăştia pentru popor. Doar îi folosesc pentru a obţine ceva. Iar problema cea mare a noastră este că o bună parte din cetăţeni poate fi uşor manipulată, cînd de unul, cînd de altul. Am impresia că lipseşte logica şi capacitatea de analiză a unui fenomen sau altul. Efectul de turmă nu e cel mai bun. Trebuie să ştii concret ce vrei şi să nu te laşi influenţat, încît să sari dintr-o extremă în alta. 5 luni nu e aşa mult. Mai spuneţi şi acum: "Fă un bine ţării!". Aţi făcut un bine, doar că nu ţării...

Mă voi repeta, dar vreau să vă zic că această ţară nu are cum să devină mai bună. Iar motivele sînt...

 • 04 mai 2015
 • Vezi articolul complet|Comentează
 • Călătorie în trecut... la doar 35 km de Chişinău

  În primele zile ale lunii mai am cunoscut două destinaţii noi, despre care ştiam, însă pe care nu le vizitasem niciodată. Prima a fost grădina zoologică de la Bardar, care este în acelaşi timp şi o gură de rai unde poţi petrece timpul liber. Dar despre asta altă dată. Iar azi am ajuns la Festivalul Rentro Mai de la Complexul etno-cultural VATRA. Trebuie să recunosc că chestiile astea retro mie îmi plac foarte mult. Chiar şi pe drum m-am delectat cu muzică din perioada anilor '80... mă pregăteam moral.

  Unde se află? În raionul Străşeni, satul Bucovăţ. Distanţa de la Chişinău - circa 35 km. Eu am ajuns în vreo 20-30 de minute, relativ repede. Prima impresie a fost la parcare. Destul de mare, pentru toţi ajungea loc. Asta în contextul în care anul trecut mai mulţi s-au plîns la acest capitol. Acum totul e în ordine.

  Odată intrat pe teritoriul complexului am văzut multă lume, multă lume cunoscută. Desigur, asta mereu e plăcut. Muzica a fost diversă, dar plăcută. De la poloneză pînă la baladele haiduceşti ale lui Iurie Sadovnic. Dispoziţia era la nivel :)  

  Iar atmosfera anilor '80 era creată de multitudinea de maşinuţe din acea perioadă. Una din ele chiar m-a vrăjit. Deşi fiind cam bătrînă, arată destul de modern... seamănă a Mercedes. Cel puţin eu aşa am văzut-o. Aş fi vrut să plec cu ea de acolo.. aş fi vrut :)

 • 02 mai 2015
 • Vezi articolul complet|Comentează
 • INTERVIU// Ce reprezintă #EA?

  De curînd, la Chişinău a apărut un proiect foarte interesant, ce-i drept, doar pentru fete. Dar desigur, din asta vor profita şi bărbaţii. Veţi afla şi de ce.

  A fost aşa un gen de provocare, să asist la evenimentul de lansare al unui proiect destinat doar reprezentantelor sexului frumos - Exquisite Academy (EA), care deja este la ediţia a doua.

  Pe scurt! EA reprezintă o iniţiativă cre are drept scop dezvoltarea fetelor şi femeilor din societatea noastră, prin promovarea eleganţei, feminităţii şi individualităţii.

  Dar dacă mai pe lung, am realizat un mic interviu cu coordonatoarea proiectului, Adriana Moşnoi, pe care îl vedeţi mai jos.

 • 01 mai 2015
 • Vezi articolul complet|Comentează
 • O altfel de degustare #madein.md

  Cînd spui cuvîntul degustare, primul gînd e la vin. De ce? Fiindcă cel mai des cam aşa evenimente se organizează. Ei bine, cei de la madein.md au decis să iasă din tipare şi au organizat o degustaţie de sucuri de mere fabricate în Moldova. A fost ceva interesant şi plăcut, desigur.

  Aşadar, au fost puse la „bătaie” 10 tipuri de sucuri de mere, dintre care 9 autohtone, iar unul de import. Este vorba de producția companiilor Orhei-Vit, Cardis-Service, Alfa-Nistru, Natur-Bravo și a Fabricii de conserve din Călărași.

  Trebuie să recunosc că merele autohtone sunt cele mai gustoase, respectiv sucul fabricat din ele nu are cum să fie rău. Sunt un consumator înrăit al merelor crescute pe acest „picior de plai, gură de rai”. Din aceste considerente notele mele au fost măricele practic la toate sucurile. Micile diferenţe au fost la culoare şi miros. La gust a fost greu de recunoscut care şi de la ce producător e (doar două am ghicit). Desigur, învingătorii serii au fost sucurile de la Orhei-Vit şi Natur-Bravo, cele pe care şi le-am recunoscut.

  Surpriza serii însă a fost un suc de mere de la Cardis-Service (Soroca), pe care noi l-am considerat fresh, ceea ce de fapt nu coincidea realităţii. Potrivit administratorului fabricii de conserve respective, Sergiu Munteanu, secretul constă în tehnologia austriacă nouă pe care o au instalată la fabrică.  Acesta spune că doar la ei este aşa ceva în Moldova. Au reuşit să ne uimească. Bravo lor.

  Tot din discuţii cu reprezentanţii companiilor a căror producţie am degustat am aflat de ce sucurile noastre....

 • 10 aprilie 2015
 • Vezi articolul complet|Comentează
 • Cu notele la vedere. Aşa am învăţat eu

  În ultima zi a lui Martie, portalul www.curentul.md, al cărui redactor-şef sînt, a lansat un proiect-provocare "Cu notele la vedere". Iată că după 6 zile, timp în care am provocat pe alţii, a venit şi rîndul meu să dau cărţile pe faţă.

  Scurt despre "traseul" studiilor mele. Clasele primare le-am făcut la Şcoala medie din satul Ciutuleşti, raionul Floreşti.Ulterior, am continuat la Liceul Teoretic "Ion Creangă" din oraşul Floreşti, unde am susţinut şi examenele gimnaziale. Clasele a 11-a şi a 12-a le-am făcut la Liceul Teoretic "Miron Costin" din acelaşi oraş. Respectiv, aici am şi susţinut examenele de Bacalaureat.

  În 2009 am fost admis la Universitatea Liberală Internaţională din Moldova, facultatea de Drept.Am devenit licenţiat în Drept în anul 2013, iar în decurs de cîteva luni eram deja admis la studii de masterat, la aceeaşi facultate, specializarea Instituţii de drept privat. Epopeea studiilor mele s-a încheiat la începutul anului curent,cu obţinerea titlului de magistru în Drept.

  De precizat că începînd cu anul trei de studii am început să muncesc., adică în ultimii doi ani de licenţă am combinat studiile cu serviciul. Chiar şi în aşa condiţii procesul de studii nu a avut foarte mult de suferit. 

  Ce pot să spun eu acum după 18 ani de studii fără întrerupere?! Eu chiar nu regret nimic. Consider că am făcut ceea ce trebuia, şi cel mai important, ceea ce mi-a plăcut să fac. Deşi acum nu activez conform diplomei, cunoştinţele acumulate pe băncile universităţii îmi prind bine. Nu am fost eminent, dar nici tare nu am tins spre asta. Deşi, în liceu eram în Top-3 după rezultate.

  Şi acum partea cea mai interesantă şi aşteptată de toţi. Am inserat în articol toate diplomele de studii...

 • 07 aprilie 2015
 • Vezi articolul complet|Comentează
 • · Cu notele la vedere. Aşa am î...
  · INTERVIU// Ce reprezintă #EA?
  · Călătorie în trecut... la do...
  · Dracu e ascuns în detalii. Des...
  · FOTO// Evenimentul care devine ...
  · O altfel de degustare #madein.md

  · Magia răsăritului
  · Inima naturii eu am reuşit să...
  · Cum apune România
  Ai vrea să te implici în politică?

  Da

  Nu

  Deja sînt implicat