• FOTO
 • DESPRE
 • SCRIE-MI
Cîinele care nu latră, muşcă mai dureros

Şi nu întîmplător am denumit cu acest proverb articolul respectiv. În rîndurile ce urmează vă veţi convinge că proverbul e caracteristic nu doar pentru cîini, dar şi pentru oameni, inclusiv politicieni. 

Mă voi referi la doi politicieni, ambii au prenumele Vlad - ştiţi voi care. Anterior au deţinut funcţii importante în stat, ulterior ambii au fost demişi. Au rămas doar cu funcţiile pe care le deţin în partid. Dar asta nu presupune mare interes pentru presă.

Respectiv, pentru a nu fi daţi uitării ei au trebuit să inventeze ceva pentru a rămînea în continuare în centrul evenimentelor. Uite că aici drumurile lor s-au despărţit. Unul a plecat în umbră, în linişte. Altul din contra se bagă ca musca în... Europa. Primul iese o dată şi bine, al doilea iese des şi îşi adună mai mulţi duşmani.

Totul se rezumă la o strategie bine aleasă. "Trandafirul" nu este curmat de invidie şi îşi caută relaxat de afacerile sale. "Stejărelul" este nostalgic faţă de un fotoliu şi face multe mişcări nesăbuite. Ba mai mult, în ograda partidului s-au aprins prea multe spirite. Unul zice da, altul ba. Totuşi a început campania electorală, iar aceste chestii nu aduc nimic bun.

Deci, cînd ceva e în exces - oboseşte. E caracteristic pentru orice situaţie din viaţă.

Notă: Acest articol nu face publicitate nimănui, e doar o opinie a unui cetăţean care nu va participa la alegeri.

 • 18 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Istoria se repetă. Cine e vinovatul?!

  În ţărişoara asta mică multe lucruri se repetă cu regularite. Multe din ele sînt rele. Dar în cazul dat e vorba despre capitala ţării, Chişinău.

  Am impresia că întreprinderile municipale prestatoare de servicii sînt conduse de nişte oameni care nu locuiesc în acest oraş. Bani mulţi pretind de la consumator, însă la capitolul calitate nu am pentru ce să îi laud. Lua-i-ar naiba.

  Deci, de joia trecută, blocul în care eu locuiesc a rămas iar fără apă caldă. Cică iar repară traseul termic. Ei cum dracu, dacă timp de mai mult de o lună (6 iulie-10 august) au deconectat apa caldă anume pentru a face acele reparaţii generale. Se vede că au uitat ceva, şi iar au închis robinetul. Ce-i drept nu pînă la capăt. Apă este în ambele, doar că la fel de rece.

  Cel mai interesant că aceste lucrări erau planificate pentru zilele de sîmbătă şi duminică, însă totul a început de joi şi la ziua de astăzi situaţia e RECE de tot.

  Ce fel de capitală europeană avem? Fără parcări, cu praf mult pe străzi, construcţii ilegale, monumete istorice distruse şi vîndute ilegal, transport public anapoda, apă rece şi lista asta poate continua... Nici pe aproape nu pute a Europa aici. 

 • 16 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • VIDEO// Bunica bate toba, bunica rupe tăt

  Luna trecută am participat la un offline în rezervaţia naturală Prutul de Jos. Despre asta am scris anterior. Totuşi ceva nu v-am arătat. Înainte de a vizita rezervaţia propriu-zisă care se află în satul Văleni din raionul Cahul, am avut parte de o primire călduroasă din partea celor de la "Muzeul Pîinii" din localitatea sus-menţionată. 

  Aici am luat masa, a fost foarte gustoasă. Ni s-a relatat despre cultura pîinii în acele locuri, tradiţii din moşi strămoşi. Ia cireaşa de pe tort au fost bunica şi bunelul de la Văleni, vedetele Eurovisionului, care sînt locuitori ai satului Văleni. A fost prima dată cînd i-am văzut live şi am rămas încîntat. Şi cîntă, şi dansează, de glumit nici nu mai zic. Adevăraţi artişti.

  Vedeţi mai jos cum a fost: 

 • 16 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • FOTO// În Chişinău a mai apărut un sens giratoriu

  Moldoveanul e tare inventiv şi original. Unele lucruri doar un moldovean poate să le facă şi nu are concurenţi. Pînă aici a fost ironie. Astfel, nu putem noi vorbi despre responsabilitate sau alte calităţi pe care ar trebui să le aibă o persoană care doreşte progres.

  Deci, venind eu acasă, am dat cu ochii de această minunăţie (vezi pozele de mai jos), care seamană cu un sens giratoriu, de fapt maşinile se rotesc în jurul acestei crengi. Abia azi am decis să imortalizez momentul, dar există de mai mult timp această groapă. Iată că azi au astupat-o şi au pus şi un "indicator", o creangă în mijloc. Deci, pînă la urmă o gaură totuşi va rămîne - acolo unde a stat creangă din imagini. Locaţia: strada Romană, în apropiere de intersecţia cu strada Vasile Alecsandri.

  Asta e lucru de lehamite. Cazul dat este doar unul din altele cîteva mii, sau poate sute de mii. Nu am contabilizat. Şi, da, de data asta nu-i de vină Chirtoacă. De vină e mintea moldoveanului.

 • 05 septembrie 2014
 • Scrie un comentariu
 • Raiul pe pămînt. Offline în rezervaţia Prutul de Jos

  Sîmbăta trecută am participat la un offline în rezervaţia naturală Prutul de Jos. Dimineaţa ne-am dat întîlnire la sediul Agenţiei "Moldsilva", unde am avut o discuţie cu directorul agenţiei, domnul Ştefan Chitoroagă. 

  Din păcate, discuţia a fost mai mult bazată pe politică, obiectul vizitei noastre fiind cu totul altul. S-a vorbit despre integrarea europeană şi despre faptul că tinerii au idei inovatorii şi trebuie promovaţi. La nivel declarativ sună bine, dar realitatea e cu totul alta. A mai fost o chestie. Potrivit şefului Moldsilva, dacă europenii dau bani pentru un proiect, păi pentru dezvoltarea acestuia trebuie un nou proiect pentru care europenii să dea bani. Ideea respectivă a fost criticată de toţi bloggeri participanţi. Şi pe bună dreptate. Vă dau un exemplu: dacă întemeiezi o afacere păi o faci cu scopul de a scoate profit din asta, ca mai apoi să o dezvolţi din acest profit.

  Ulterior, ne-am deplasat la Cahul, unde ne-am întîlnit cu preşedintele raionului, Avram Micinschi. În general ne-a vorbit despre raion, realizări şi ceea ce mai urmează să se facă. Un lucru îmbucurător este faptul că se mai repară drumurile. Însă ceea ce ţine de turism şi aici cam s-au împotmolit lucrurile. Însă nu chiar aşa ca la Moldsilva sau Agenţia Turismului. Mi-a plăcut ideea creării unui oficiu de informare a turiştilor. Măcar ceva ceva.

  Abia după asta a început vizita noastră propriu-zisă în rezervaţia naturală Prutul de Jos, care se află în satul Văleni din raionul Cahul. Rezervaţia urmează să fie inclusă în registrul UNESCO în 2015. Aceasta a fost partea cea mai frumoasă a zilei noastre. Am făcut şi o tură cu luntrea pe lacul Beleu. După cum zicea şi Mihaela Roşcov, asta a fost partea romantică a offline-ului nostru.

  În concluzie voi spune că acest proiect de creare a Rezervaţiei Biosferei, care include şi rezervaţia naturală Prutul de Jos, este unul foarte bun, mai ales că este realizat de Republica Moldova, Ucraina şi România. În aceste condiţii banii nu prea au cum fi furaţi. Astfel, există siguranţa că totul va fi dus la bun sfîrşit.

  La final vin şi cu trei recomandări: 
  1. trebuie mai multă promovare, în diferite medii pentru a atrage cît mai mulţi turişti;
  2. trebuie de dezvoltat infrastructura pentru ca turiştii să aibă cel puţin strictul necesar: cazare;
  3. şi nu în ultimul rînd, unii funcţionari ar trebui să se debaraseze de mentalitatea învechită, că de altfel primele două puncte, în condiţiile actuale, nu vor fi realizate.

 • 21 august 2014
 • Scrie un comentariu
 • · Transportul public din ţară ...
  · FOTO// În Chişinău a mai ap...
  · Raiul pe pămînt. Offline în...
  · VIDEO// Bunica bate toba, buni...
  · Istoria se repetă. Cine e vin...
  · Cîinele care nu latră, muşc...

  · Europa văzută de un moldovean
  · Offline Poliţia de Frontieră
  · Off... la mare în 12 poze
  · Clipe, emoţii, oameni şi loc...
  · Veveriţa model